Diyarbakır'da 21 Ağustos günü kaybolan ve 8 Eylül günü yapılan arama çalışmalarında cansız bedeni derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma sürüyor.

Narin’in katledilmesiyle ilgili soruşturmada ilk aşama tamamlandı. Amca, anne ve abinin de olduğu çok sayıda kişi tutuklandı. Gelinen aşamada jandarma ve savcılığın cinayete dair nasıl bir değerlendirmesinin olduğu da ortaya çıkmış oldu.

Hürriyet Gazetesi'nden Musa Kesler'in haberine göre sevk maddeleri ve tutuklamalar gözaltındaki zanlıların üç ayrı kategoride ele alındığını gösteriyor. Bu kategoriler de savcının Narin cinayetinde zanlıları nasıl konumlandırdığını netleştiriyor.

18 Eylül 2024 Diyarbakır altın fiyatları yeni rekorunu kırdı! 18 Eylül 2024 Diyarbakır altın fiyatları yeni rekorunu kırdı!

Kayıp Narin’in Amcası Salim Güran Kimdir

AMCA ÖLDÜRDÜ, ANNE VE ABİ DE SUÇA İŞTİRAK ETTİ
Bu konumlandırmayı yapan savcıya göre; Narin’i amca öldürdü, anne, abi ve Nevzat da bu suça iştirak etti. Diğer amcalar, kuzenler ve amcanın işçileri de bu suçun delillerini yok etmeye çalıştı. Böylece cinayet ve sonrasındaki sürecin şeması da ortaya çıkıyor.

NARİN CİNAYETİNİN ŞEMASI
Narin cinayetinin şemasında şimdilik 11 tutuklu var. Bunlar arasında en kritik isimler amca Salim Güran, abi Enes Güran, anne Yüksel Güran ve “itirafçı” Nevzat Bahtiyar… Amca Salim Güran “kasten öldürmek”ten tutuklandı.

BİRİNCİ AYAK: Savcının şimdilik “asli fail” olarak gösterdiği amca Salim Güran ilk kategoride ve şemanın tepesinde.
İKİNCİ AYAK: İkinci kategoride ise abi, anne ve Nevzat Bahtiyar var. Bunlar ise “kasten öldürmeye iştirak” suçlamasıyla tutuklandı.
ÜÇÜNCÜ AYAK: Şemanın üçüncü kategorisinde ise tutuklanan amca Fuat Güran, yenge Maşallah Güran, kuzenler Birsen Güran, Muhammed Kaya, enişte Mehmet Şevket Kaya ve işçi Mehmet Selim Atasoy var. Bunlar da “suçluyu kayırmak ve suç delillerini yok etmek” ile suçlanıyor.

PEKİ KİM NEYLE SUÇLANIYOR?
İşte Narin cinayetiyle ilgili gözaltına alınan, tutuklanan isimler ve yöneltilen suçlamalar...
Amcası Salim Güran (46): Kasten öldürme
Annesi Yüksel Güran (44): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek
Abisi Enes Güran (18): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek
Komşu Nevzat Bahtiyar (48): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek
Amcası Fuat Güran (41): Suç delillerini yok etmek
Kuzeni Muhammet Kaya (23): Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek
Kuzeni Birsen Güran (19): Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek
Yengesi Maşallah Güran (46): Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek
Eniştesi (Halasının Eşi) Mehmet Şevket Kaya: Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek
Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy (40): Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek
Salim Güran’ın çocuk işçisi R.A.

Kaynak: Haber Merkezi