Bağ-bahçe direkleri almak isteyen kırsaldaki çiftçiler bu yıl da hurdacılara akın etti. Geçen yıla göre bağ-bahçe ve çit direklerinin fiyatı bu yıl pek artmasa da, çiftçiler fiyatların yine de çok yüksek olduğunu belirttiler.
Eski Hal’deki Hurdacılar Çarşısı’nda geçen yıla göre fiyatları biraz arttığı görülen bağ-bahçe direklerini satın alan çiftçiler, aldıkları direkleri kamyonlara yükletip köylerine götürüyor. Söz konusu hurdacılıklarda bağ-bahçe ve çit direkleri şekil, dayanıklılık, kalite, ebat ve ölçülerine göre fiyatlandırılıyor.
KÖYDE VE ŞEHİRDE MESAİ BAŞLADI
Diyarbakır’da ilkbaharın gelişiyle birlikte kırsaldaki çiftçilerin bağ-bahçe işleri, kent merkezindeki hurdacıların da bağ-bahçe ve çit direklerini hazırlama işi başladı. Tarımla uğraşan köylü kesimi bir yandan kent merkezi ve ilçelerden aldıkları sebze-meyve fidelerini tarlalarında dikerken bir yandan da bağlarının bakım ve budamasını yapmaya başladı. Her sene olduğu gibi bu sene de bağ-bahçe ve bostan işleriyle uğraşıp yaza hazırlık yapan çiftçiler, emeklerinin boşa gitmemesi için Eski Hal civarındaki hurdacılardan aldıkları direkleri bağ-bahçelerinin etrafına dikerek tel örgü çekiyor. Bağ-bahçelerinin etrafına direk dikip tel örgü çekmek için hurdacıların yolunu tutan köylüler, satın aldıkları onlarca direği kamyonlara yükletip köylerine götürüyor.
FİYATLARDA PEK ATIŞ GÖRÜLMEDİ
Eski Hal’deki Hurdacılar Çarşısı’nda yıllardır hurdalık yapan Hamit Usta; ebat, ölçü ve kalınlığına göre geçen yıl fiyatı 40-200 lira arasında değişen bağ-bahçe ve çit direklerinin bu yıl 70-200 liradan satıldığına dikkat çekti. Geçen yıla göre direk fiyatlarının pek artmadığını savunan Hamit Usta, ilkbaharın gelişiyle birlikte hem kırsaldaki çiftçilerin hem de buradaki hurdacıların yoğun mesaisinin başladığını söyledi.
PASLANMAZ DİREKLER DAHA UZUN ÖMÜRLÜ
Son yıllarda her şeyin zamlandığını dile getiren Hamit Usta, bağ-bahçe ve çit direklerinin şekil, dayanıklılık, kalite, ebat ve ölçülerine göre fiyatlandırıldığını dile getirdi. Paslanmaz boru ve direklerin normal direklere göre toprak altında daha uzun ömürlü olduğunu kaydeden Hamit Usta, çiftçilerin bütçesine göre her türlü direk ve demir çeşitlerinin bulunduğuna işaret etti.