Yemek kültürü bakımından Türkiye’de en zengin kentlerinden biri olarak gösterilen Diyarbakır’da, ciğer en çok tüketilen yöresel lezzetler arasında yer alıyor. Sabah akşam fark etmeksizin ciğerin tüketildiği Diyarbakır’da özellikle de bayram tatillerinde bu tüketim biraz daha artıyor. Diyarbakır’da coğrafi işaret tescilli ürünleri arasında yer alan Diyarbakır ciğer kebabı, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisiyle, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nın 3 gününde toplamda 24 ton tüketildi. Ancak Kurban Bayramı’nda fiyatların da yükselmesiyle birlikte ciğer kebabının tüketimi 15 tona kadar düştü. 

Diyarbakır Ciğer Ustası Fotoğraf

Diyarbakır’da bu meyvenin tanesi 80 lira! Diyarbakır’da bu meyvenin tanesi 80 lira!

DİYARBAKIR’DA HER ÖĞÜN TÜKETİLİYOR
Zengin bir mutfağa sahip Diyarbakır'ın geleneksel lezzetleri arasında yer alan ve yöre halkının vazgeçilmez damak tadı haline gelen tescilli ciğer kebabı, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı arasında yer alıyor. 2022 yılında coğrafi tescil işaret belgesi alan Diyarbakır ciğeri, sabahın ilk ışıklarıyla beraber gece yarısına kadar tüketiliyor. Kenti ziyaret edenlerin de ilk tercih ettiği ciğer kebabı, neredeyse en çok tercih edilen yemeklerin başında yer alıyor. 

Diyarbakır’da Bir Porsiyon Ciğer Kaç Lira Oldu

DİYARBAKIR’DA CİĞER TÜKETİMİ FİYATLARA YENİLDİ
Diyarbakır Ciğer Kebabı, bu bayramda da en çok tercih edilen yemek oldu. Ancak bayram öncesi fiyat artışının yaşandığı Diyarbakır ciğerinde, porsiyon 320 liraya kadar çıktı. Diyarbakır ciğerindeki fiyat artışı, tüketimi de etkiledi. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda porsiyon fiyatı 220 ile 250 arasında satılan Diyarbakır Ciğeri, bayram tatilinin 3 gününde toplamda 24 ton tüketilirken, bu bayramda ise 15 ton tüketildi. Tüketiminin azalması, ciğer fiyatlarındaki artışa bağlandı.

Muhabir: Remziye ÇELİK