Çay özellikle sabah kahvaltılarının, ikindi vakitleri ve akşam yemeği sonralarının vazgeçilmez içecekler arasında yer alıyor. Hem fiyatlarının ucuzluğu hem kolay yapılıyor olması Türkiye’de milyonların milyonlarca çay içmesinin de zeminini hazırlıyor. 

SICAK İÇECEK KANSER RİSKİNİ ARTIRIYOR
Özellikle de yapılan araştırmalara göre çay tüketiminin en fazla olduğu iller arasında Doğu illeri yer alıyor. Diyarbakır’da bu iller arasında yer alırken Erzurum, Van, Ağrı, Muş, Bitlis ve Erzincan’da sık görülen çay tüketimi, yemek borusu kanseri üzerinde büyük bir etki bırakıyor. Bu etkinin asıl sebebi ise çay içilmesi değil, çayın sıcak bir şekilde tüketilmesi olarak kaydedildi.

DİYARBAKIR BAŞTA OLMAK ÜZERE EN FAZLA KÜRT İLLERİNDE
Tüketimi en fazla Kürt illerinde olan çay, sıcak içimin ardından kanser riskini de artırıyor. Çay tüketiminde dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan Türkiye’nin bu alışkanlıktan vazgeçmesi de pek mümkün görünmüyor.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan Güler