Eylül geldi Diyarbakır serinledi! En sıcak yerler belli oldu Eylül geldi Diyarbakır serinledi! En sıcak yerler belli oldu

Yılda yaklaşık 17 bin canlı doğumun gerçekleştiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Ek hizmet binasında hastaların sağlıkta hizmet kalite standartlarına uygun olarak sağlık hizmetine ulaşarak tek kişilik odalarda doğum yapmalarını sağlamak amacıyla doğumhane servisi tamamen yenilendi. 14 yataklı TDL (Travay - Doğum- Lohusa) Servisinin içerisinde acil durumlar için de 1 adet ameliyathane hizmete sunuldu.

Doğum Hastane Diyarbakır

TEK KİŞİLİK ODALAR HİZMETE GİRDİ
Yenileme sonrası doğum yapmak için hastaneye başvuran hastalarının takipleri ve doğumları, tek kişilik odalarda yapılacağı bildirildi. Mahremiyete uygun şartların sağlandığı ayrıca doğum sonrası anneyle bebeğin aynı odada kalmaları için gerekli koşulların sağlandığı TDL servisi vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

ÜNİTEDE 7/24 HİZMET VERİLİYOR
Anne ve bebek ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan doğum ünitesinde, 7/24 ihtiyaçlara cevap verildiği belirtildi. Doğum sonrası yenidoğan ve anne arasındaki tensel temasın sağlandığı yenilenen Doğum Ünitesinde uzman personeller tarafından uygulamalı eğitimlerle emzirme danışmanlığı hizmeti de verilmektedir. Bu hizmet sayesinde özellikle ilk doğumunu gerçekleştiren annelerin psikolojik olarak daha iyi hissetmeleri sağlanarak bebeklerini bakım verme konusunda özgüvenleri sağlanmakta, bebeğin sağlık ve huzuruna da pozitif etki sağlandığı bildirildi.

Kaynak: Bülten