Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 21 yaşındaki bir kadın hastaya, göğüs kafesinin ön duvarında bulunan yaklaşık 4 cm’lik kitlenin başarılı bir şekilde çıkarılması için kapalı akciğer ameliyatı (VATS) yapıldı. Ameliyat; Op. Dr. Muhyettin Aslan, Op. Dr. İlyas Konuş ve Op. Dr. Amet Sızlanan’ın oluşturduğu uzman cerrahi ekip tarafından gerçekleştirildi. Hastanın sağlığına kavuşması ve şifa ile taburcu edilmesi, hem hasta hem de ailesi için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

Diyarbakır Kuyumcular Odası duyurdu: Gram altında sert düşüş! Diyarbakır Kuyumcular Odası duyurdu: Gram altında sert düşüş!

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, hasta göğüs kafesindeki kitle şikayetiyle polikliniğe başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından ameliyat kararı alındı ve kapalı yöntemle gerçekleştirilen akciğer ameliyatı başarıyla sonuçlandı. Ameliyat ekibi; Video Yardımlı Torakoskopik Cerrahi (VATS) adı verilen bu modern yöntemi kullanarak, göğüs kafesine küçük bir kamera yardımıyla girerek operasyonu tamamladı. Bu teknik, eskiden kullanılan ve göğüs kemiğinin (sternum) açılmasını gerektiren klasik yönteme kıyasla minimal invaziv bir yöntem olmasıyla dikkat çekiyor.

Cerrahi ekip, VATS yönteminin hastalara daha hızlı iyileşme süreci sunduğunu ve minimal kesilerle gerçekleştirildiğini belirtti. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği’nde uygun vakalarda; Terleme ameliyatları, akciğer kanseri ameliyatları ve diğer göğüs cerrahisi işlemleri de kapalı yöntemle yapılıyor.

Konuyla ilgili konuşan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Özel, “Bu tür ileri teknolojik ameliyatlar bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırarak, hastaların büyük merkezlere gitmek zorunda kalmadan bu hizmetlere yerel olarak erişebildiklerini” vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi