Diyarbakır’ın meşhur kebap ustalarının tezgahları, özellikle dingin yaz gecelerinde tarih ve coğrafyaya tanıklık etmek isteyenlerin ortak buluşma noktası olagelmiştir. Ciğer severler olarak Diyarbakır halkı bu lezzeti günün her saatinde tüketiyor olsa da özellikle yaz akşamları tezgahlarda daha bir yoğunluk görmek mümkün. Haliyle ustasının da çok olduğu bu yöresel lezzetin şehirde birçok adresi bulunuyor.

DİYARBAKIR’IN KEBAB TEZGAHLARI
Özellikle turistlerinde yoğunlukta olduğu tarihi Sur ile Bağlar ilçesinde geceleri kurulan ciğer tezgahlarına yoğun bir ilgi var. Kuyruk yağı ve özel doğu baharatlarıyla zenginleştirilmiş ciğerin yanında uykuluk, yürek ve Adana’yı da deneyebileceğiniz tezgahlar sizleri bekliyor. Hangi baharatın nasıl bir tat vereceğini bilen ustalar her bir çeşidini de özel olarak hazırlıyor. 

CİĞERİN ASIL LEZZETİ PİŞME SÜRESİNDE
Ciğerin lezzeti uygun pişirme süresi ve baharat dengesiyle buluşursa asıl tescillenmiş Diyarbakır ciğeri ile karşılaşabilmeniz mümkün diyor ustalar. Kuzu ciğeri ile yapılması da tescilli olmasının bir diğer önemli noktası olduğunu aktarıyor. 

Diyarbakır’da zorlu mesai: Günlük 1000 lira alıyorlar! Diyarbakır’da zorlu mesai: Günlük 1000 lira alıyorlar!

Çeşitlerinin bol olduğu kebap tezgahları, özellikle akşam saat 6’dan sonra mesaiye başlıyor.

Muhabir: Gurbet İpek