4 Eylül 1974 tarihli Mücadele haberine göre, Diyarbakır halkının çok sevdiği bir polis memurunun tayini çıkınca vatandaşlar imza toplayarak tayinin durdurulmasını talep etmiş. İşte arşiv haberi:

“Bir Polisin Tayinini Durdurulması İçin 5 Bin İmza Toplatıldı

Diyarbakır’da 2 seneden beri “Şark hizmetini” yapmak için vazife gören Şener Akıncılar adındaki bir polisin tayini çıkması üzerine Diyarbakır halkı 5.000 kadar imzalı dilekçe toplayarak polisin Diyarbakır’da kalması için gerekli mercilere başvurmuşlardır.

İşte Diyarbakır’ın Sur dışındaki iki farklı yerleşim alanı! İşte Diyarbakır’ın Sur dışındaki iki farklı yerleşim alanı!

Görev aldığı süre içinde halka karşı tutumundan kendisine “Apo” polis lakabı takılan Akıncılar’ın tayini çıkması üzerine Diyarbakır halkı seferber olmuş ve polisin Diyarbakır’da görevine devam edebilmesi için gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını söylemişlerdir.

Öte yandan kendisini tanıyanlardan imzalı birer dilekçe toplanmış ve gerekli yerlere polisin Diyarbakır’da görevde kalması için müracaat edilmiştir. Polis Şener Akıncılar ise “Benim için Türkiye’nin her yeri aynıdır. Fakat Diyarbakır halkından gördüğüm sıcak ilgi beni çok duygulandırdı, benim için yapılan bu çalışmaları hiç unutmayacağım” demiştir. Öte yandan Diyarbakır halkı Şener Akıncılar’ın her zaman yanında olduklarını ve en zorlu günlerde bile onu yalnız bırakmayacaklarını belirtmişlerdir.”
İşte haber:

Muhabir: Onurcan GÜLER