Diyarbakır kültürü, tarihi ve eşsiz doğa harikalarıyla meşhur olduğu kadar, yemek kültüründe de Türkiye’nin önde gelen şehirlerinde bir tanesi olduğu biliniyor. Peki, Diyarbakır halkı en çok hangi yemeği tercih ediyor? İşte tüm detaylar… 

Donald Trump, Amedspor taraftarını etiketledi! Destek bekliyor Donald Trump, Amedspor taraftarını etiketledi! Destek bekliyor

Diyarbakır’da eskiden en ucuz yemeğin kelle paça yani (kibe mumbar) olduğuna dikkat çeken bir vatandaş, “Annelerimizin en ucuz yemeği Kibe mumbardır şimdi olmuş sosyete. 10 liraya 20-30 kişi doyuyorken şimdilerde ise 400-500 liraya sadece bir kişi doyabiliyor. Şuan da en fakir yemeğimiz dolma.  Ekmeğin üstüne salçayı sürer okula giderdik. Fakat şu anki çocuklar hep sosyete hayatı yaşıyor. Kolalar abur cuburlar hazır pet sular beslenme çantaları vs. Bizim zamanımızdaki beslenme çantalarımızın içinde ise bir parça ekmek ile bir dilim peynir vardı” dedi

Ciğer Kebap Diyarbakır Yemek

“EN MEŞHUR YEMEĞİMİZ CİĞER
Diyarbakır’da listenin ilk sırasında ciğer kebabı yer aldığını belirten bir vatandaş, “Öncelikle ciğer ondan sonra Kuşbaşı gelir. Sonrasında Kaburga Dolması, İçli Köfte, Kuru Fasulye, Güveç, Xılorik diğer adıyla Diyarbakır Meftunesi bunlar mahalli yemeklerimizden bazılarıdır” diye konuştu.

Muhabir: Remziye ÇELİK