Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesi (SES), Ergani ilçesinde bulunan ambulansların kuvöze uyumlu olmadığını belirtti. SES’ten yapılan açıklamada, Ergani İlçe Devlet Hastanesi’nde yenidoğan yoğun bakımın yaklaşık beş ay tadilatta olacağı da ifade edildi. 

Ergani Ambulans

Güneydoğu’da bebek ölüm oranları arttı! Ergani’den uyarı geldi Güneydoğu’da bebek ölüm oranları arttı! Ergani’den uyarı geldi

Diyarbakır’ın yerlileri kimlerdir? Diyarbakır’ın yerlileri kimlerdir?

SES’in iddiaları üzerine Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Medyada, Ergani Devlet hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinin kapanacağına dair haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Ergani Devlet Hastanesinde birinci basamak yeni doğan yoğun bakım ünitesinin, ikinci basamak yeni doğan yoğun bakım ünitesi olarak daha kapsamlı hale getirilerek, hasta sevkini azaltmaya ve yoğun bakım vasfını artırmaya dair bir projedir.

Yapımı henüz başlamamış olan tadilat; peyderpey yapılacağından, yeni doğan yoğun bakım ünitesi hasta kabulüne devam edecektir. Ayrıca İl merkezindeki Yeni doğan yoğun bakım ünitelerine sevk edilmesi gereken hastaların transferini sağlamak amacıyla Ergani Devlet Hastanesine transport kuvöz olan ambulans tahsis edilmiştir.”

Kaynak: Haber Merkezi