Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili olan Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır-Silvan karayolu üzerinde bulunan ve ışığı olmayan kavşak ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti’nin kilit ismi “3. madde değiştirilsin” dedi! Tepkiler çığ gibi AK Parti’nin kilit ismi “3. madde değiştirilsin” dedi! Tepkiler çığ gibi

“HERHANGİ BİR DÜZENLEME ŞİMDİYE KADAR YAPILMADI”

Resmi sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Tanrıkulu, “Diyarbakır Silvan, Karayolu üzerindeyiz. Üniversiteden sonraki hemen ilk U dönüşü yapılan yerdeyiz. Burası yeni yerleşim alanları aslında. Diyarbakır'ın nüfusunun büyük bölümü burada. Birçok yerleşim alanı açıldı buralarda. Ama ışıklı bir kavşak yok. Yanı başımızda Teknokent var. Ama ışıklı bir kavşak yok. Birçok kaza oluyor burada ve karayollarını uyarmamıza rağmen herhangi bir düzenleme şimdiye kadar yapılamadı.”

“NÜFUSUN ÖNEMLİ BİR KISMI BURADA YAŞIYOR”

“Bir Diyarbakırlı olarak, bir Milletvekili olarak ve bu karayolu kullanan bir yurttaş olarak aynı zamanda bir kez daha ifade ediyorum: Burada bu kavşakta mutlaka  ışıklı bir kavşak yapılması lazım. Birçok yıl yeni yerleşim alanı var. Nüfusun önemli kısmi burada yaşıyor. Ve birçok kazaya, ölüme neden oluyor. Bunun bir an evvel yapılması lazım. Bir kez daha uyarıyorum. Parlamento'da da Ulaştırma Bakanlığının bütçesi görüşülürken de mutlaka Ulaştırma ve Altyapı Bakanına söyleyeceğim. Karayolları Bölge Müdürlüğünün burayı planlaması lazım.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi