Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra dere kenarında çuval içinde ölü bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlenmelerinin ardından aileye teslim edildi. Batı Karakoç köyünde kılınan cenaze namazında kısa bir konuşma yapan Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah'a nasıl hesap vereceğiz?" sözleri törene damga vurdu.

Narin Gözyaşlarıyla Köyünde Toprağa Verildi

Diyarbakır Sanat Sokağı'ndaki metruk bina korku saçıyor! Diyarbakır Sanat Sokağı'ndaki metruk bina korku saçıyor!

"BUGÜN BURADA MUSALLADA YATAN..."
Törende konuşan Müftü Büyük, "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenabı Hak bizi vicdan sahibi insanlardan eylesin. Ahlaklı insanlardan eylesin. İnşallah toplum olarak insanlığımızı yeniden hatırlarız. Narin'imiz cennettedir. Masum bir yavrumuz katledildi. Emin olun cennettedir. Bunun mutlaka hesabı sorulacaktır. Bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah'a nasıl hesap vereceğiz? Vicdanımız, insanlığımız... Bunu yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor" ifadelerine yer verdi. İmamın minik Narin'le ilgili bu sözleri hem alandakileri hem de cenaze törenini ekranları başlarından takip edenleri duygulandırdı.

TABUTA GELİNLİK ÖRTÜLDÜ
Narin'in cenazesi komşu köyde kılınan cenaze namazının ardından kendi köyü olan Tavşantepe Mezarığı’nda toprağa verildi. Cenazede minik kızın tabutunun üzerine beyaz gelinlik örtülmesi dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi