Diyarbakır ulaşımında bir süredir krize sebep olan ücretsiz taşımama krizi nihayet çözüme kavuştu. Vatandaşlar bir hayli rahatladı. Kurban Bayramından önce alınan bir kararla Özel Halk Otobüsleri Başkanı Mehmet Pervane’nin aldığı bir kararla artık ücretsiz yolcu taşımayacaklarını belirtilmişti. Uzun süredir tartışmalara neden olan ücretsiz kart krizi vatandaşlara bir hayli zorluk yaşatmıştı. Geçtiğimiz haftalarda Mücadele’ye konuşan Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Fesih Kaya önümüzdeki haftalarda yapılacak bir toplantı ile bu sorunu çözeceklerini söylemişti. 

Diyarbakır ulaşımına yeni araç Minibüs

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLMUŞTU
Diyarbakır’da geçtiğimiz ay Özle Halk Otobüsleri ücretsiz kart sahiplerini taşımama kararı almıştı. Büyükşehir Belediyesince şoförlere cezai işlem uygulanmasına rağmen sorun çözülmemişti. Ücretsiz kart sahipleri ise duruma tepki gösteriyordu. Özelikle 65 yaş üstü vatandaşların mağdur olduğu uygulamaya ilişkin yeni bir karar alındı. 

Diyarbakır’ın en ucuz pazarı! Haftada sadece 5 saat var Diyarbakır’ın en ucuz pazarı! Haftada sadece 5 saat var

ÜCRETSİZ KART SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Diyarbakır’da Özel Halk Otobüslerinde Ücretsiz taşımama sorunu çözüme kavuştu. Bir süredir 65 yaş üstü, Engelli, ve basın mensuplarını almayan Özel Halk Otobüsleri yeni alınan kararla artık almaya başlayacak. Büyükşehir Belediyesi ile anlaştığını söyleyen Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Fesih Kaya sorunun çözüme kavuştuğunu ifade etti.

Muhabir: Abdullah AKYOL