Kiraların arttığı Diyarbakır’da, Haziran ayında satılan konut sayısı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konut Satış İstatistikleri, Haziran 2024 verilerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 azalarak 79 bin 313 oldu. Verilere göre, Diyarbakır’da Haziran ayında 1371 konut satıldı.

Diyarbakır Deprem Konut

Diyarbakır’da ilginç bina! Alt katında muayene üst katında ders çalışılıyor Diyarbakır’da ilginç bina! Alt katında muayene üst katında ders çalışılıyor

DİYARBAKIR’DA EN ÇOK ERKEKLER KONUT ALDI
Diyarbakır’da kadınlar mı yoksa erkeklerin mi daha çok konut satın aldığı merak ediliyordu. Diyarbakır’da konut satışlarının detayları incelendiğinde ise 2023-2024 yıllarına ait verilerde, en çok konut satın alan erkekler oldu. Diyarbakır’da bir yılda 18 bin 411 konut satıldı. Bu konutların 11 bin 155’ini erkekler, 6904’ünü ise kadınlar aldı. 103 konut ise kadın ve erkek tarafından ortaklaşa alındı. Açıklanan verilerde, 249 konutun satışı ise, diğer(isimlendirilmeyen) olarak bildirildi.

Muhabir: Remziye ÇELİK