Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya, usulsüz bir şekilde işe alındıkları iddiasıyla işlerine son verilen Iğdır Belediyesi çalışanlarına destek verdi. Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya, işten çıkarılan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN İŞÇİLERE DESTEK
Ziyarette konuşan Sakarya, "Öncelikle bu kutsal günlerde muharrem ayının başında böyle adaletsiz ve hukuksuz bir işlem olmasaydı. Sizden benim ricam; haklı, hukuksal durumunuzu muhafaza etmenizdir. Bu şekilde gösterilere hukuk çerçevesinde devam etmeniz. Size karşı dışardan gelecek her türlü baskı emniyet kuvvetleri tarafından bertaraf edilecektir. Hak hukuk adalet diyorsunuz, benim de inancım hak hukuk ve adalet en kısa sürede tecelli edilecek” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yakalama kararı! Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yakalama kararı!

DİYARBAKIR VEKİLİ IĞDIR’I ÖRNEK GÖSTERDİ
Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise yaptığı açıklama: “Iğdır Emniyet Müdürünün, Belediye önünde toplanan işçilerin, (taleplerinin haklılığını, haksızlığını tartışmadan) toplantı, gösteri ve ifade özgürlüğü için aldığı tutumun bütün Emniyet Müdürlerine örnek olmasını; Türkiye'deki tüm toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin özgürlükleri bakımından bir başlangıca vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi