Diyarbakır’da çalışmaları devam eden Kulp ilçesi İnkaya Köyü ile Diyarbakır Müzesinde yer alacak gönüllü arkeologlar aranıyor. gonulluyuzbiz.gov.tr adresi üzerinden yapılacak başvurular kapsamında 71 gönüllü alınacak.

PROGRAMA KİMLER KATILABİLECEK?

İki farklı arkeoloji çalışmaları için istenen en önemli kriterler ise şöyle; Arkeoloji ve sanat tarihi konusunda deneyim kazanmak isteyen, tarihe, arkeolojiye ve sanat tarihine meraklı kimseler bu programa ve kazı çalışmalarına katılabilinecek. “BİR ÇOK GÖNÜLLÜ KAZI ÇALIŞMALARINDA VE MÜZELERDE ÇALIŞABİLİYOR” Gönüllüyüz Biz’de yer alan duyuru sayfasında yapılan paylaşımda, “Arkeolojik Kazı çalışmalarında çalışacak 50 gönüllü aranıyor. Kulp ilcesi İnkaya Köyü sınırları içinde devam eden Kazı Çalışmalarında çalışmak üzere 50 gönüllü alınacak.

Salim Güran’ın Galip Ensarioğlu'nu ziyaret ettiği ortaya çıktı! Salim Güran’ın Galip Ensarioğlu'nu ziyaret ettiği ortaya çıktı!

Diyarbakır Müzesinde Müzecilik Çalışmalarına Katılacak 21 gönüllü aranıyor. Gençlik Spor Bakanlığının başlatmış olduğu https://gonulluyuzbiz.gov.tr/ programı ile Kültür Turizm Bakanlığı Arasında yapılan protokol ile bir çok gönüllü kazı çalışmalarında ve müzelerde çalışabiliyor. Diyarbakır müzesi olarak bizde bu programa dahil olduk ve bu sene 21 gönüllüyü müzeye alacağız. Bu vesileyle gönüllü olanlar müzecilik çalışmalarına katılarak müzecilik hususunda bilgi sahibi olabilecekleri gibi Türkiye müzeciliğine de katkı sağlayacaklar. Gönüllü olarak başvuranlardan Özellikle Arkeoloji, sanat tarihçisi, çocuk gelişim uzmanları, mimar, mühendis, ressam, müzisyen gibi branşlar arasından seçilecek.” ifadesi kullanıldı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK