Sağlık Bakanlığınca Diyarbakır’ın Çermik İlçesinde yaptırılan 50 yatak kapasiteli Çermik Devlet Hastanesi yeni hizmet binası hizmete açıldı. Hizmet vermeye başlamasıyla nitelikli yatak sayısının artacağı hastanede; Modern poliklinikler, konforlu hasta odaları, yoğun bakım üniteleri, hemodiyaliz ünitesi ve ameliyathaneler bulunuyor.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, 18 bin 810 metrekare kapalı alana sahip 50 yatak kapasiteli Çermik Devlet Hastanesi’ne ilişkin şu ifadelere yer verdi: 

“Çermik Devlet Hastanesi 12.08.2024 Pazartesi günü itibariyle yeni hizmet binasında hizmet sunmaya başlamıştır.

Yeni hizmet binamızda;
- 20’si tek yataklı, 15’i 2 yataklı olmak üzere 35 hasta odası,
- 25 adet Poliklinik Odası,
- 3 Ameliyathane
- 3 adet Tek Kişilik Doğum Odası (SDL)
- 4 Yataklı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve 6 Kuvöz
- 6 Yataklı Genel Yoğun Bakım Ünitesi
- 6+1 Cihaz Kapasiteli Hemodiyaliz Ünitesi
- 10 yataklı Fizik Tedavi Ünitesi,
- Evde sağlık hizmeti sunulan hastalarımız için 5 yatak kapasiteli evde sağlık birimi ile hizmet verilecektir. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diler, sağlıklı günler diliyorum.”

Haftanın ilk gününde Diyarbakır altın fiyatları belli oldu! Haftanın ilk gününde Diyarbakır altın fiyatları belli oldu!

Acil servisinde 3 müşahede odası, 2 bölümlü kırmızı alan, 2 yeşil alan polikliniği ile 20 Müşahade yatağının bulunduğu hastanede daha önce ilçede bulunmayan ancak yeni hizmet binasının hizmet vermeye başlamasıyla hastalıkların tanı ve tedavisinde zaman kazandıracak; Bilgisayarlı Tomografi, Fizik Tedavi Ünitesi, Kemik Dansitometri, Yeni Doğan Yoğun Bakım, Erişkin Yoğun Bakım ve Ekokardiyografi hizmetleri de verilmeye başlayacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi