Merkez Bağlar ilçesi Şeyhşamil Mahallesinde bulunan Ferzad Kemanger Halk Kütüphanesi binasında üst katında öğrenciler ders çalışıyor. Alt katında ise sağlık ocağı olduğu görüldü. İşte haberin detayları…

Diyarbakır'da kaymakamdan Narin’e şiir! Diyarbakır'da kaymakamdan Narin’e şiir!

SAĞLIK OCAĞI KÜTÜPHANE BİNASINA TAŞINDI
Merkez Bağlar ilçesinde bulunan ve 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Şeyşamil Mahallesinde 50’ye yakın bina ağır hasar raporu aldı. Bazıları yıkılırken bazıları ise halen yıkılmayı bekliyor. Depremde ağır hasar raporu alıp sonradan yıkılan Şeyhşamil Aile Sağlık Ocağı, kütüphane binasında hizmet vermek zorunda kaldı.

ÖĞRENCİLERİ RAHATSIZ ETMEK İSTEMİYORUZ
2014 yılında yapılan ve mahallenin tek kütüphanesi olan Ferzad Kemanger Halk Kütüphanesi ikiye ayrıldı. Kütüphanenin giriş katında vatandaşlar muayene oluyor üst katında ise öğrenciler derslerini çalışıyor. Sağlık ocağının ise depremden dolayı yer bulamadıkları için oraya taşındıkları söylendi. Mahalleliler sağlık ocağının kütüphane binasından taşınıp yeni bir sağlık ocağının yapılmasını talep ediyor. Mahalleliler hem öğrencileri rahatsız etmek istemiyor hem de hizmet verilen yerin yetersiz kaldığını söylüyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL