Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, kaymakamlık Milli Emlak Şefliğinden Taşınmaz Mal Kiralama İlanı yayınladı. Hazineye ait olan yerler susuz tarla olarak geçerken tarımsal amaçlı kiralanacak.

İLANIN DETAYLARI BELLİ OLDU

Hazineden kiralanacak olan susuz tarlalarla ilgili olarak yapılan açıklamalar şu şekilde:

Nitelikleri belirtilen Hazineye ait taşınmazların kiralama ihalesi 2886 sayılı kanun'un 45'inci maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile yukarıda belirtilen tarih ve saatte Çınar Mili Emlak Şefliğinde ihale komisyonu huzurunda yapılacaktır.

Söz konusu parseller kısmen kiraya verilecek olup ihale sonucunda mevcut hali ile yer teslimi yapılacaktır. Kiralanacak kısımlara ait kroki ihale dosyasında mevcuttur.

Diyarbakır’ın altı ilçesinde Cuma günü yaşanacak! Diyarbakır’ın altı ilçesinde Cuma günü yaşanacak!

Hazineye ait taşınmazların kira bedeli peşin veya taksitle ödenebilir. Taksitle ödeme halinde, kira bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla 3 taksitle kanuni faizi ile birlikte ödenir.

ŞARTLAR NELER?

İhaleye katılacak isteklilerin ihale saatine kadar; a) Geçici teminatın yatırıldığına dair Makbuzun; (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat ve Katılım Bankaların verecekleri süresiz teminat mektupları. Hazine Müsteşarlığınca İhraç edilen İç borçlandırma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler. b)Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi (Tebligat olarak Türkiye'de adres göstermeleri zorunludur.) c) Gerçek kişilerin Nüfus Cüzdan örneğini, Tüzel kişilerin ise Vergi Kimlik Numaralarını ibraz etmesi gerekmektedir. Özel Hukuk tüzel kişilerin, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu, Ticaret ve Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunulacak kişilerin tüzel kişiliği temsilen yetkili olduğu belirtir belgeyi vermeleri gerekmektedir.

İhalen detaylarına “ www.ilan.gov.tr/ilan “ sitesinden bakabilirsiniz.

Muhabir: Onurcan GÜLER