Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Koşuyolu Parkı'nda 12 Eylül 2006 tarihinde bir termosa yerleştirilen bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu hayatını kaybeden 10 kişiden Zilan (8), Evin (10), Mizgin (12) ve anneleri Faide Demir (35) ile Nazlıcan Çetinkaya (4), Hasan Marangoz (14) ve Rojhilat Aslan (28), ölümlerinin 18'inci yılında sosyal medya platformlarında bir kez daha anılıyor.

Diyarbakır'daki Yaşam Hakkı Anıtı Yenileniyor!

HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARINA TAZMİNAT ÖDENDİ 
Patlamada yakınlarını kaybedenler, uğradıkları maddi ve manevi zararın karşılanması için 13 Kasım 2006’da Diyarbakır Valiliği’ne başvurmuştu. Başvuruyu kabul eden Valilik, 2007 yılında patlamada yaşamını yitiren her bir kişi için 16 bin 445 lira tazminat ve 1555 lira cenaze yardımı olmak üzere toplam 18 bin lira tazminat ödenmesine karar vermişti. Anayasa Mahkemesi, 20 Nisan 2016 tarihli kararında ailelerin adil yargılama hakkının ihlal edildiğini belirterek, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapmak üzere dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

Narin'in köyündeki imam hakkındaki yeni açıklama! Narin'in köyündeki imam hakkındaki yeni açıklama!

Dosyanın gönderilmesi üzerine yeniden yargılama yapan Diyarbakır 1'inci İdare Mahkemesi, ölüm olayında idareye yüklenebilecek bir hizmet kusuru bulunmadığını, ancak mağduriyetin başka türlü giderim yolu bulunmadığından çektikleri elem ve üzüntüye karşılık olarak, yaşamını yitiren her kişi için ailelerine 20'şer bin lira manevi tazminat ödenmesinin hakkaniyete uygun olacağına karar verdi.

HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN YAŞAM ANITI DİKİLDİ
12 Eylül 2006 tarihinde bir termosa yerleştirilen bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu hayatını kaybeden 10 kişinin adını yaşatmak için Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı meydana getirildi. Anıt, geçtiğimiz günlerde yenilendi.

Muhabir: Devrim AKTÜRK