Diyarbakır 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Tatilin son gününde ise son kez Diyarbakır'ın tescilli lezzeti olan ciğerini yiyip evlerine döndüler.

Diyarbakır Ciğer Kebap

DİYARBAKIR’DA 20 TONA YAKIN CİĞER TÜKETİLDİ
Turistler Diyarbakır'ın kavurucu sıcaklarına rağmen tarihi Sur ilçesine akın etti. Sıcaktan korunmak için Puşi, yöresel kıyafetler veya farklı alternatifler arayan turistler gezmeyi de ciğer yemeyi de ihmal etmedi. Kurban Bayramı'nın ilk 4 gününde 15 ton ciğer tüketilen Diyarbakır'da bunun yüzde 60'ını yerli ve yabancı turistlerin tüketildiği söylendi. 9 günlük bayram tatilinde ise 20 tona yakın ciğer tüketildiği tahmin ediliyor.

İşte Diyarbakır’ın tadıyla meşhur kış kavunu! İşte Diyarbakır’ın tadıyla meşhur kış kavunu!

CİĞERİN FİYATI ARTTI TÜKETİMİ DÜŞTÜ 
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda ise Diyarbakır'da bayramın ilk 3 gününde tam 24 ton ciğer tüketilmişti. Ciğer tüketim oranının azalmasının en büyük nedeni ise hem sıcaklık hem de fiyat pahalılığından dolayı olduğu söylendi. Ramazan Bayramı'nda 220-250 arasında olan ciğerin porsiyon fiyatı Kurban Bayramı'nda 350 liraya kadar yükseldi.

Diyarbakır Ciğerine Bayram Öncesi Okkalı Zam!

TURİSTLER SUR ESNAFINDAN ŞİKAYETÇİ 
Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı turistler Diyarbakır'ın tarihi ilçesinde ki fiyatların aşırı pahalı olduğunu söyleyerek bu durumdan şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Geçtiğimiz günlerde de yine Sur ilçesinde gündeme getirdiğimiz bir işletmede gelen adisyon fiyatı tepkilere neden oldu. Ciğer porsiyonunun 350 liraya su fiyatının ise 53 liraya çıktığı Diyarbakır'da vatandaşlar denetim talebinde bulundular. 

Diyarbakır Ulu Cami Fotoğraf Mücadele

ÇAYIMI ALIP AKŞAMA KADAR TARİHİ ULU CAMİ ÖNÜNDE OTURMAK İSTİYORUM 
Mücadele’ye konuşan Diyarbakır'a aşık olan bur turist; "Diyarbakır'ın bu kadar güzel beklemiyordum. Her şey okadar güzel ki bu şehirde yaşayanlar her gün bu tarihi güzellikleri gördükleri için çok şanslılar. Hem tarihi hem yemekleri çok güzel. Seneye memurlukta ilk tercih yerim burası olacak. Benim için büyük bir mucize olur. Çayımı alıp akşama kadar Ulu Caminin önünde oturmak istiyorum. Harika bir eser. Diyarbakır'ı gezip görmek isteyenler ise yaz ayında sıcaklık için önlemlerini almalılar. Diyarbakır'ın meşhur ciğerini de yedim gerçekten lokum gibi Diyarbakır bu işin hakkını veriyor. Ama fiyat konusunda biraz abartıldığını düşünüyorum. Buranın yerel halkı da bu durumdan şikayetçi. Fiyatların daha cazip ve uygun hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugün burada son günümüz. Bir kez daha bu kadim şehirde görüşmek üzere" diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL