Diyarbakır'daki 23 Nisan kutlamaları, merkez Yenişehir ilçesinde Valilik önünde kutlandı. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali öncülüğünde anıt parktaki Atatürk Heykeline mozole bırakılıp ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başladı. Küçükali'nin yaptığı açılış konuşmasının ardından törene devam edildi.
BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLERE HEDİYELER VERİLDİ
Daha sonra Valilik caddesinde yürüyüş yapan minikler şiirler okudu, halk oyunları oynadı ve bayrak gösterisi yaptı. Resim, müzik ve şiir dallarında birinci olan öğrencilere Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu tarafından hediyeleri taktim edildi.
MEHTER MARŞI İLE SON BULDU
Kutlamalara Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, komutanlar, STK üyeleri, kurum amirleri, vatandaşlar, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Renkli geçen kutlamalar mehter marşı ile son buldu. Vali Zorluoğlu minik öğrencilerle tek tek fotoğraf çektirdi.