Merkez Sur ilçesinde 40 yaşındaki Muhammed Metin Çetiner, yaklaşık 30 yıldır fırıncılık yaparak hem kendi işinin patronu hem de şehrin insanlarına hizmet vermeye devam ediyor. Çetiner, babasından devraldığı 70 yıllık aile mesleğini gururla sürdürdüğünü belirterek, Diyarbakır’da iş imkânlarının sınırlı olduğu çocukluk yıllarında babasının onu fırıncılık mesleğine yönlendirdiğini vurguladı.
Öte yandan "Babam elimizden tutup bu mesleği öğrenmemizi sağladı, şimdi de şehrimizin insanlarına hizmet ediyoruz. Hamdolsun, hiç pişman değilim" diyen Metin Çetiner, fırıncılığın sadece ekmek pişirmekle sınırlı olmadığını, aynı zamanda topluma hizmet etmenin bir yolu olduğuna dikkat çekti.
“HALKIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Diyarbakır Sur ilçesinin ilk ekmek fırını babası tarafından açıldığından dolayı her zaman her kesime hitap eden bir yaklaşım sergilediklerini söyleyen esnaf Çetiner, "Babam o dönemde, parası olana da olmayana da her zaman kapısını açmıştı, biz de aynı şekilde halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Özellikle ramazan ayında tavasını getiren insanlara sadece ekmek parası alarak yemek pişirme hizmeti sunuyoruz” dedi.
“BABAMIZDAN MİRAS KALAN GELENEĞİ YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Fırınlarında ekmek dışında yağlı ekmek, katmer, kır pidesi, lahmacun, Diyarbakır çöreği ve simit gibi birçok unlu mamul de ürettiklerini ifade eden Metin Çetiner, "Kimin ne ihtiyacı varsa kapımız 24 saat halkımıza açıktır. Lahmacun hamurlarını elle, ekmek hamurlarını ise içerideki 4 ustamız hamurun tuzu, mayası ve suyunun ayarlamasını yaptıktan sonra makineye atıyoruz. İşimizi severek yapıyoruz ve her zaman halkımızın yanında olacağız. Aynı zamanda babamızdan miras olarak bize kalan 70 yıllık fırıncılık geleneğini yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.