Merkez Sur İlçesi İskender Paşa Mahallesi’nde bulunan ve 8 mahallenin ortak kullandığı İskender Paşa Aile Sağlık Ocağı hasarlı olmadığı halde yıkım kararı verilmişti. Kapatılan sağlık ocağının yakınlarında İskender Paşa Mahallesi Eğri Sokakta bulunan yeni bina hizmete açıldı. 

BİR BUÇUK AYLIK ÇALIŞMANIN ARDINDAN HİZMETE AÇILDI
6 Şubat Maraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da birçok bina yıkılırken birçok binada ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı alındı. Sur ilçesinde bulunan Sur İskender Paşa Aile Sağlık Merkezi ise deprem yönetmeliğine uygun olmaması ve güçlendirilmesinin gerektiği tespit edilmiş ancak güçlendirme çalışmasının maliyeti yüksek olduğu için yıkım kararı alınmıştı. Şubat ayından beri kapalı olan sağlık ocağı mahalledeki vatandaşları mağdur etmişti. Yeni hizmet binası bir buçuk aylık çalışmanın ardından açıldı.

Diyarbakır Sağlık Ocağı (2)

Kapatılan sağlık ocağı

8 MAHALLEYE HİZMET EDECEK SAĞLIK OCAĞI SONUNDA AÇILDI
Mücadele Gazetesi olarak mağdur olan 8 mahalleliye müjdeli haberi vermiştik. Yayınladığımız haberde 24 Haziran yani bayram tatilinden sonraki ilk mesaide açılacağını duyurmuştuk. Sur İskender Paşa Aile Sağlık merkezi önceki gün (24 Haziran) itibari ile hizmete açıldı. İlk günden 250 den fazla hastayı ağırladı. Mahalleli açılan sağlık ocakları için büyük bir mutluluk yaşadı. 

Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor! Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor!

14 ODADA HİZMET VERİLİYOR
7 aile hekimi 7 hemşire ve 5 personelden oluşan sağlık ocağında 14 odada hizmet veriliyor. Mağdur olan mahalleliler daha öncesinde Melik Ahmet caddesinde bulunan aile sağlık ocaklarına gittiği öğrenildi.

Muhabir: Abdullah AKYOL