Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, bugün (20 Ekim) son kez sevenlerine ve ziyaretçilerine etkinlikler sundu. Öte yandan şehir dışından gelen misafirler ise ciğer kebabına koştu.
GÜNDE 8 TON CİĞER TÜKETİLDİ!
Ekol TV muhabiri Burak Emek’in yaptığı habere göre; 12-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Diyarbakır Kültür Yolu Festivali kapsamında yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği öğün, Diyarbakır’ın coğrafi işaretli belgesine de sahip olan ciğer kebabı oldu.
Kültür Yolu Festivali boyunca günde 8 ton, toplamda ise tam 9 günde 72 tonluk ciğerin tüketildiği Diyarbakır ekonomik anlamda da önemli bir gelir elde etti.
Kaynak: Ekol TV