Türkiye’nin yerli arabaTOGG, fiyatlarında yeni bir artışa gitti. Son dönemlerde araba piyasasında yaşanan sert düşüşler ve ikinci el araba piyasasındaki düşme odaklı dalgalanmalar Togg’a bana mısın dedirtmedi fiyatlarına zam geldi. Diyarbakır sokaklarında birçok kez karşımıza çıkan Togg’un güncel fiyatları kaç lira oldu? Togg’a yüzde kaç zam yapıldı? Ayrıntılar…

DİYARBAKIR SOKAKLARINDA HAYAL KURDURDU: ŞİMDİ ARTTI
Yerli araba Togg’un sıfır bir araç olarak fiyatları vatandaş tarafından normal karşılansa bile piyasasın tersine fiyat güncellemesi yaparak zam yaptı. Peki yapılan zamlar ne kadar oldu? Togg, yüzde 16’lık bir zam oranıyla fiyatlarında güncelleme yaptı. Arabanın yeni fiyatı ise modellerde farklı sonuçlar ortaya çıkardı. Buna göre, T10X V1 RWD Standart Menzil model 1 milyon 227 bin liradan aracın yeni fiyatı 1 milyon 430 bin liraya çıktı. T10X V2 RWD Standart Menzil model araba ise yine yüzde 16’lık zamdan etkilenerek 1 milyon 329 bin liradan 1 milyon 550 bin liraya çıktı. Diğer bir model olan T10X V2 RWD Uzun Menzil ise 1 milyon 563 bin liradan 1 milyon 820 bin liraya yükseldi.

Haftanın ilk gününde Diyarbakır altın fiyatları belli oldu! Haftanın ilk gününde Diyarbakır altın fiyatları belli oldu!

TOGG AYLAR SONRA ZAM YAPTI
Üç yıldır Türkiye’de sürekli artış gösteren araba fiyatları geçtiğimiz üç ay içerisinde sert düşüşler yaşadı. Bu düşüşlerin sebepleri arasında faiz oranlarındaki yükseliş ve sıfır araçların piyasaya giriş yaparak kampanyalar yapması olarak değerlendirilirken Togg ise 5 Temmuz’da zam yapmış ardından 10 Temmuz’da ikinci zammı yaparak fiyatlarında artışa gitmişti. İlk zamda yüzde 27, ikinci yapılan zam oranlarında ise yüzde 18’den 20’ye son yapılan zamda ise yüzde 16 geldi. Togg yapılan zamlarla birlikte düşen piyasalara resmen meydan okudu.

Togg, piyasalara çıktığından bu yana ilk zammını 5 Temmuz ayında almış ve yüzde 27’lik bir artışla ciddi bir yükseliş ortaya koymuştu. Kısa bir süre sonra 10 Temmuz’da ise KDV oranlarına zam yapılmış yüzde 18’den 20’ye yükselerek ikinci bir zam almıştı. Şimdi ise yüzde 16’lık bir zamla araç piyasasında yaşanan sert ve keskin düşüşlere meydan okurcasına bir zam geldi.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Mücadele Gazetesi