Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesinde 10 yıldır ailesinin geçimini sağlayan 28 yaşındaki Bahattin Baydemir adında özel gereksinimli bir vatandaş Gazi Caddesinde simit satıyor. 5 kardeşin en büyüğü olan Bahattin 10 yıldır Merkez Sur ilçesinde simit satarak ailesinin geçimini sağlıyor. 

Mücadele’ye konuşan Bahattin; “18 yaşından beridir Gazi Caddesinde her gün simit satıyorum. İnsanlar beni çok seviyor. Her gün “simittttt simitttt” diye bağırıyorum. Tatlı ve sempatikliğim herkesin ilgisini çekiyor. Müşterilerime her zaman güler yüzle konuşuyorum. 5 kardeşten en büyüğü benim. Aileme kardeşlerime destek çıkmak için onları okutmak için yoğun bir mesai harcıyorum. Bunu kendi isteğimle yapıyorum. Bazıları yok ailesi zorla çalıştırıyor diyor fakat öyle bir şey yok. Benim amacım kardeşlerimi okutmak onların güzel bir yere gelmesini istiyorum. Onları canımdan daha çok seviyorum. Çok şükür 10 yıldır buradayım herkes beni bilir sayar. 

Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor! Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor!

“SİMİT 15 LİRA AMA BEN 10 LİRADAN VERİYORUM”
Simit satmaktan keyif alıyorum. Simit diye bağırmaktan çok keyif alıyorum. Şuanda simit 15 lira ama ben 10 liradan veriyorum. Öğrenci kardeşlerimiz yesin. Bazen durumu yetmeyen vatandaşlar oluyor onlara gönlümden veriyorum. Bu benim tüm yıllarda kazandığımdan daha keyif veriyor” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL