Ekonomik nedenler vatandaşları bayramda da bir hayli üzdü. Kurban Bayramı Arifesinde vatandaşlar bayram alışverişi için sokaklara döküldü. Mücadele Gazetesi olarak alışverişe çıkan vatandaşların nabzını tuttuk. Peki vatandaşlar alışveriş yapabiliyorlar mı? 

Barış Atay ve Bülent Emrah Parlak Diyarbakır’a geliyor! Barış Atay ve Bülent Emrah Parlak Diyarbakır’a geliyor!

VATANDAŞ TEZGAHLARDA DA UMDUĞUNU BULAMADI
Enflasyon en çokta öğrenci ve dar gelirli aileleri vurdu. Kurban Bayramı öncesi alışverişe çıkan vatandaşlar mağazalar yerine tezgahlara yöneldi. Vatandaşlar kalabalığa aldanmamaları sadece kuru kalabalık olduğunu dile getirdi. Alışverişe çıkan vatandaşlar tezgahlarda da umduğu fiyatı bulamadı. Ramazan Bayramı’na oranla baya bir zam geldiği söyleyen vatandaşlar alışveriş yapamadan evlerine geri döndüklerini ifade ettiler.

HEM ESNAF HEM DE VATANDAŞLAR FİYATLARDAN MEMNUN DEĞİL
Merkez Sur ilçesinde bulunan ve Diyarbakır’ın en işlek caddesi olan Gazi Caddesinde tezgahlar kuruldu. Fakat fiyatlar cep yakıyor. Hem vatandaşlar hem de esnaf fiyatlardan bir hayli memnun değil. 

ALIŞVERİŞE GELENLERİN HEPSİ KURU KALABALIKTIR
Mücadele gazetemize konuşan bir satıcı; “Bizim satışımız geçen bayram 100 ise bu sene 10 bile değildir. Geçen yıl yine iyiydi. Vatandaşlar alabiliyordu ama bu sene sadece kuru kalabalık vardır. Irak’a kadar mal gönderiyorduk şimdi Irak’ta battı. İşçi çalıştıramıyorsun asgari ücretle çalışan kimse kalmadı. Çünkü yetmiyor. Yazık bu millete yazık” Diye konuştu.

“BİR ŞEY ALAMDAN EVİME DÖNÜYORUM”
Enflasyon bu saatten sonra düşmez diyen bir vatandaş ise, “Valla hayat pahaldır. Millet geçinemiyor. Enflasyon yüksektir. Bu saatten sonra düşmez. Sabahtan çıkmışım bir şey alamadan evime dönüyorum” Diye konuştu

DAR GELİRLİLİLER EKONOMİDEN ŞİKAYETÇİ
Vatandaşlar mağazalardaki fiyatların pahalı olmasından dolayı tezgahlara yönelirken oradaki fiyatlarında mağazalardan bir farkını göremeyince çoğu vatandaş alışverişlerini yapamadan evlerine döndü. Dar gelirli vatandaşlar ekonomik durumlardan dolayı bayramlık alamadıkları için bir hayli şikayetçiler.

Muhabir: Abdullah AKYOL