Hazro ilçesinde geçtiğimiz yıl eylül ayında sulama suyu nedeniyle Elmacı ve Akan aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetmesi üzerine aileler arasında husumet oluştu. Aileler arasındaki husumetin son bulması için Hazro Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu ile kanaat önderleri, ailelerle görüşmelere başladı. Ailelerin olumlu yanıt vermesi üzerine ilçede bulunan Mutluca Mahallesi Yasevi'nde barış töreni düzenlendi.

Türkiye’nin en tehlikeli 5 mahallesinden biri Diyarbakır'da! Türkiye’nin en tehlikeli 5 mahallesinden biri Diyarbakır'da!

İlçe Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu, barışan ailelere teşekkür ederek, “Geçen sene Elmacı ve Akan aileleri arasında bir kişinin öldüğü kavga sonrası başlayan husumet, kanaat önderlerimiz ve bizim girişimlerimiz sonucu sona erdi. Her iki ailemizin üyeleri barıştırıldı. Bu barışla birlikte ilçemiz başta olmak üzere bölgemizde husumetin değil barışın ve huzur ortamının hakim olması sevindirici bir gelişmedir. Her iki ailenin bireylerine de yapılan çağrılara kayıtsız kalmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: DHA