Diyarbakır denince lezzet olarak artık karpuzdan çok tescilli ciğer akla geliyor. Sadece Diyarbakırlılar değil yerli ve yabancı turistlerde ciğere hayran kalıyor. 

2 BAYRAMDA TOPLAM 34 TON CİĞER TÜKETİLDİ
Özellikle Ramazan ve Kurban Bayramında rekor tüketilen Diyarbakır ciğeri 2 bayramda toplam 34 ton tüketildi. Ramazan Bayramında 24 ton tüketilirken, Kurban Bayramı’nda kavurucu sıcaklıkların etkisinden dolayı 15 ton tüketilebildi. Peki tescilli ciğerin porsiyon ve dürüm fiyatı ne kadar?

Ciğer Kebap Diyarbakır Yemek

DİYARBAKIR CİĞER DÜRÜM 150 LİRA, PORSİYON 300 LİRA 
Diyarbakır’ın tescilli ciğeri genellikle Sur ilçesinde rağbet görüyor. Ciğerin ortalama porsiyon fiyatı 300 ile 330 lira arasında değişiyor. Bazı işletmeler ise ciğerin yanında verilen fazla mezeden dolayı fiyatını 350 liraya kadar çıkardığı biliniyor. Ciğer dürüm fiyatı ise 150 lira ile 160 lira arasında satılmaktadır. 

TÜİK açıkladı! Diyarbakır’da müze sayısı değişmedi! İşte isimleri TÜİK açıkladı! Diyarbakır’da müze sayısı değişmedi! İşte isimleri

Diyarbakır’da Yeni Rekor! Bayramda En Çok Ciğer Tüketildi

DİYARBAKIRLILAR CİĞER YİYEMİYOR
Türkiye’de en çok ciğerin tüketildiği yer olarak bilinen Diyarbakır’da fiyatlar adeta cep yakıyor. Diyarbakırlıların kahvaltıda bile tükettiği ciğerin porsiyon fiyatı vatandaşlar tarafından bir abartı olarak nitelendiriliyor. Vatandaşlar ciğer porsiyon fiyatlarının makul seviyede satılmasını istiyor. Eskiden bir vatandaşın ortalama 2 günde bir tüketebildiği ciğeri şimdi neredeyse 3 haftada bire düşürdü.

Muhabir: Abdullah AKYOL