Diyarbakır’a geldiğinizde deneyebileceğiniz yöresel lezzetler arasında, kaburga dolması, mumbar, nardanaşı, ayvalı kavurma, meftune, duvaklı pilav, patlıcan dizme, habenisk, mahlepli Diyarbakır çöreği gibi lezzetler var. Ama Diyarbakırlıların vazgeçilmez lezzeti tabi ki de ciğerdir. Diyarbakır'da kahvaltıda bile ciğer yeniliyor. Peki Diyarbakır'da en güzel ciğer nerede yenir. Diyarbakır’da ciğer fiyatları ne kadardır? İşte yanıtı…

Diyarbakır'a Gelen Ciğer Yemeden Dönmüyor! 15 Ton Tüketildi

DİYARBAKIR CİĞER KEBABI 
Diyarbakır’ın en lezzetli yemeklerinden olan ciğer kebabı sabah kahvaltılarının, öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmez bir öğesidir. Kuzu ciğerinden yapılan ciğer kebabının lezzetine doyum olmaz. İşte Diyarbakır'da ciğer yiyebileceğiniz yerler...

Diyarbakır’da bir mahalle ve 2 okuldaki su sorununa son! Diyarbakır’da bir mahalle ve 2 okuldaki su sorununa son!

DİYARBAKIR CİĞER FİYATI
Diyarbakır ciğeri dürüm fiyatı ortalama 150 lira, porsiyon fiyatı ise 300 ile 350 arasında satılıyor.

Diyarbakır Ciğerine Bayram Öncesi Okkalı Zam!

CİĞERCİ XALE MEHEME 
Diyarbakır'ın en popüler lokantası olarak bilinen Xale Meheme Ciğercisi turistlerin en çok uğradığı yer olarak biliniyor. Sur ilçesinde bulunan lokantada özelikle bayramlarda sıra kuyruğu dışarıya bile taşıyor.

FIRIN-Cİ DİYARBAKIR 
Suriçi’nde 600 yıllık eski bir hamam restore edilerek restorana çevrilmiş. Mekanın dokusu harika. Hem ambiyans hem lezzet bakımından tavsiye ediliyor. Geleneksel Diyarbakır yemeklerinden ayvalı kavurma ve diğer kebap türlerini tadabileceğiniz bir mekan.

NASIR USTA ADANA KEBAPÇISI
Diyarbakır’ın bir numaralı Adana kebabçısı. Diyarbakır’da Adana mı yenir demeyin, gerçekten başarılı. Önden gelen aperatifler de hem gözü, hem gönlü doyuruyor. İki şubesi var.

Diyarbakır’da Bir Porsiyon Ciğer Kaç Lira Oldu

UMUT CİĞERCİSİ
Diyarbakır’ın en usta ciğercisi. Ciğeri zaten başarılı ama özellikle soslu soğanı çok seviliyor. Kahvaltıda ciğer deneyimi yaşamak için de tercih edebilirsiniz.

MEŞHUR KEBAPÇI HACI HALİD
Diyarbakır’ın iyi esnaf lokantalarından biri. Kuzu gerdan, kavurma, patlıcanlı kebap, Arap tava, orman kebabı gibi spesiyalleri var. Cuma günleri çıkan “ıstakoz” isimli kuzu yemeği cami çıkışındaki 10 dakika içinde tükeniyor.

CİĞERCİ HÜSNÜ USTA 
Diyarbakır'ın en güzel ciğerlerinden biri olarak bilinen Ciğerci Hüsnü 1977 yılından beridir Sur ilçesinde hizmet veriyor. Bakırcılar Çarşısı içerisinde hizmet veren lokantada sabah kahvaltısında bile ciğer yemek mümkündür.

Muhabir: Abdullah AKYOL