Diyarbakır, son dönemlerde yapılan sosyal medya paylaşımları ve özel haberlerle birlikle hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak mekanı haline geldi. Özellikle merkez Sur ilçesinde bulunan ve Hazreti Süleyman Camisi ile Diyarbakır Arkeoloji Müzesi’nin de içinde bulunduğu park en çok rağbet gösterilen alanların başında geliyor. 

TAHTA ZEMİNİN İÇLER ACISI HALİ DİKKAT ÇEKİYOR
Hazreti Süleyman Parkı’nda bulunan tahta oymalı zeminin ise hem döküldüğü, hem de kırıldığı görüldü. Vatandaşlar zemin yolu üzerinde gittikleri esnada dikkatli adımlarla hareket ederken, yetkililere de çağrıda bulunarak bir çözüm beklediklerini duyurdu. Parkın birkaç yılda en çok değer görmesini tarihsel serüveninden kaynaklı olduğunu belirten vatandaşlar, çözüm beklediklerini duyurdu.

Diyarbakırlıların ulaşım çilesi! Büyükşehir’e çağrı Diyarbakırlıların ulaşım çilesi! Büyükşehir’e çağrı

“AKŞAMLARI PARK İÇERİSİNDE SAKATLANMA DURUMLARI YAŞANABİLİR”
Zeminin üzerinde gerek bebek arabalarıyla, gerekse yaya olarak yol gitmekte zorlandıklarını söyleyen vatandaşlar, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Sur Belediyesi’ne sesleniyoruz. Hazreti Süleyman Parkı’ndaki bu görüntü kirliliğine ve zeminsizliğe dikkat çekilsin. Gündüzleri yine çevreyi görüyoruz ama akşamları park içerisinde sakatlanma durumları yaşanabilir. En azından tahta zemin yerine başka bir zemin faaliyeti gerçekleştirilebilir. Gerekli makamlara arz ederiz.” dediler.

Muhabir: Devrim AKTÜRK