Omega 3, yüksek kalsiyum ve demir eksikliğinin karşılanması için haftada en az iki gün tüketilmesi uzman hekimler tarafından önerilen balığın Diyarbakır’da alıcısı bir hayli fazla. Kentte et fiyatları artında balığa da rağbet arttı.
DİYARBAKIR EN ÇOK HAMSİ BALIĞI TÜKETİYOR
Genelde hamsinin çok fazla talep edildiğinin altını çizen işletme sahibi Aydın Gümüştaş: “Diğer balık çeşitlerini de yine aynı şekilde isteğe göre pişirip ya da temizleyip satışa hazır hale getiriyoruz. Hamsiyi ızgara yapıp ya da kızartarak müşterilere hazır hale getiriyoruz. Pişirmesi ile beraber kilosunu 150 liradan vermemiz de hamsinin çok fazla tercih edilmesinin başlıca nedeni oluyor.
BALIKLAR TÜRKİYE VE NORVEÇ’TEN TOPLATILIYOR
Türkiye’nin genel olarak her tarafından toplatılan balık çeşitlerinin yanı sıra Norveç’ten özel olarak getirtilen somon balığı çeşitler arasında yerini alıyor. Diyarbakır’da balık pişirme fiyatıyla beraber alabalığı 200 lira, somonu 350 lira ve levrek çeşitlerini 200 lira civarında tüketici ile buluşturuyor.