Diyarbakır'da ilginç bir okul! Tuvalet çok fakat kapıları yok Diyarbakır'da ilginç bir okul! Tuvalet çok fakat kapıları yok

Diyarbakır’da 1 Temmuz 2024 yılından itibaren yüzde 25 zam oranı sona ererken 3 Temmuz 2024 yılında itibaren geçerli olarak zam oranı yüzde 65 oldu. 

Diyarbakır Cadde Fotoğrafı

DİYARBAKIR’DA EV KİRALARI UÇTU
Kira zammı yüzde 65 olduktan sonra ev ve dükkan sahipleri kiraları uçurdu. Bazı ilçelerde ev kiraları 70 bin liraya çıktı. Peki Diyarbakır’ın en ucuz ve en pahalı ev kiraları hangi ilçelerde? İşte detayları…

70 BİN LİRALIK EV KİRASI PES DEDİRTTİ
Diyarbakır’da internet sitelerine verilen kiralık ev ilanlarından en pahalısı merkez Kayapınar ilçesinde olduğu görüldü. Kayapınar’da 1 aylık evin kirası 70 bin lira olurken yanında ise 110 bin lira peşin depozite istendiği görüldü.

Diyarbakır’da 1 Yıllık Peşin Kira Dönemi! Konut

İşte Diyarbakır’da en pahalı ve en ucuz 3 ilçenin kira fiyatları şöyle;

Diyarbakır’da en pahalı ev kiraları sırasıyla Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir ilçesi olurken, en düşüğü ise Kulp, Çermik ve Dicle ilçesi oldu.

EN PAHALI EV KİRASI 
Kayapınar: 70 bin lira
Bağlar: 30 bin lira
Yenişehir: 30 bin

Diyarbakır'ın Kulp Ilçesi

EN UCUZ EV KİRASI
Kulp: 8 bin lira
Çermik: 11 bin 
Dicle: 14 bin

Fiyatlar kiralık ev ilanları internet sitesinden en yüksek fiyat olarak baz alınmıştır.

Diyarbakır’da kiralık evlerde yeni dönem! "Memur yoksa ev yok" Diyarbakır’da kiralık evlerde yeni dönem! "Memur yoksa ev yok"

DİYARBAKIR’DA MEMUR ŞARTI
Öte yandan Diyarbakır’da son aylarda yaygınlaşan memur şartı kiracıları zorlamaya başladı. Ev sahipleri internet sitesine verdikleri ilanda memur şartı aramaya başladı. Memur olmayan kişilere ev verilmeyeceklerini söyledi. Git gide yaygınlaşan yeni sistem memur olmayan kişileri zorlamaya başladı.

Muhabir: Abdullah AKYOL