Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Diyarbakır’da evlenme 30'lu yaşların üstüne çıktı. Evlenme maliyetinin 1 milyon lirayı aştığı Diyarbakır’da yaptığımız sokak röportajında vatandaşlara evlilik ve düğün masraflarını sorduk. Asgari ücretle çalışan birinin evlenmekte zorlandığı görülürken, vatandaşlar bu konuda dert yandı.


Diyarbakır'da üst geçit var, kullanan yok! İşte nedeni Diyarbakır'da üst geçit var, kullanan yok! İşte nedeni

VATANDAŞLAR EKONOMİK SEBEPLERDEN DOLAYI EVLENEMİYOR
Vatandaşların çoğu evlenememenin sebebini ekonomik durumlardan dolayı olduğunu söyledi. Evliliğin 1 milyon lirayı geçtiği bu dönemde Diyarbakır’daki vatandaşlar evlenemediklerini söyleyip sitem etti. 

“ÇEYREK ALTIN BİZE LÜKS OLMUŞ”
Bir vatandaş; “Eskiden bir düğüne gittiğimizde çeyrek takmaya utanırdık. En az yarım altın takardık. Şimdi ise bir çeyrek altın bize lüks olmuş. Bu rezillik değil de nedir” Diye konuştu

DİYARBAKIR’DA KİRALAR 40 BİN LİRAYA KADAR ÇIKTI
Asgari ücretli bir çalışanın evlenmesi neredeyse imkansız hale gelirken Diyarbakır’da ev kiraları aldı başını gidiyor. Vatandaşların aslında evlenebilmenin kolay olduğunu önemli olan evlilikten sonraki sürecin zor olduğunu söyledi. Diyarbakır’da ise kiralık bir evin 1 aylık fiyatı 15 bin lira ile 25 bin lira arasında olduğu biliniyor. Ev kiralarından yakınan çiftler bu yüzden evliliğe adım atmaktan korktuklarını ifade etti.

Muhabir: Abdullah AKYOL