Diyarbakır Tabip Odası önünde yapılan açıklamaya Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Eş Genel Başkanı Şükran Kaplan, Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul ve çok sayıda kişi katıldı. “Hekimlik yargılanamaz, TBB susturulamaz” pankartının açıldığı eylemde açıklamayı Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan yaptı.

"TTB VE YÖNETİCİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR"
TBB yöneticilerinin uzun süredir iktidarın hedefinde olduğunu vurgulayan Turan, TTB’nin varlık sebebinin insanı yaşatmak ve sağlığını korumak olduğunu belirtti:

Diyarbakır’da DEM Parti kazandı: Biz DEM’le çalışmayız dediler Diyarbakır’da DEM Parti kazandı: Biz DEM’le çalışmayız dediler

“TTB’nin, yıllardır Kürt sorununun barışçıl-demokratik yollardan çözümünü savunması, ‘nükleer ve kimyasal silahlara, mayınlara, bireysel silahlanmaya’ karşı durması ve dünyanın her yerinde ve tarihin her döneminde ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ demesi bu kararın alınmasına yol açtı. Yargının siyasallaştığı, hukukun araçsallaştığı bir dönemde siyasi iktidarın ve ortaklarının uzun süredir hedef gösterdiği TTB ve yöneticileri yalnız değildir. Hukuksuzluğa karşı adaletin, savaşa karşı barışın yanındayız. Toplumun yaşam ve sağlık hakkını; emek, demokrasi, insan hakları ve hekimlik değerlerini savunan TTB'nin yanındayız.” (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi