Diyarbakır İl Müftülüğü 2025 yılında hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik "Uygulamalı Hac Eğitim Semineri" gerçekleştireceğini duyurdu. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’ın katılımıyla düzenlenecek olan seminere katılım çağrısı yapıldı.
3 GÜN SÜRECEK: İLÇELERDE DE YAPILACAK
Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Camii ve Külliyesi’nde düzenlenecek seminer eğitimi, 30 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında saat 09.00’da yapılacak. Diyarbakır İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, ilçelerdeki hacı adaylarının eğitimi ise eş zamanlı olarak kendi bulundukları ilçelerinde yapılacak. Seminer eğitimi toplamda 3 gün sürecek.
SEMİNER YAPILACAK ADRESLER BELLİ OLDU
Diyarbakır’ın ilçelerin hac eğitimi seminer yerleri e belli oldu. 13 ilçenin 13 camisinde yapılacak adresler şöyle belirlendi:
Ergani: İlçe Müftülüğü
Bismil: İlçe Müftülüğü
Silvan: İlçe Müftülüğü
Çınar: İlçe Müftülüğü
Çermik: Merkez Kur'an Kursu
Kulp: Merkez/Çarşı Camii
Lice: İlçe Müftülüğü
Hani: İlçe Müftülüğü
Dicle: Ravza Kur'an Kursu
Hazro: İlçe Müftülüğü
Kocaköy: İlçe Müftülüğü
Eğil: Merkez/Çapan Camii
Çüngüş: Yeniköy camii
KATILIM ÇAĞRISI YAPILDI
Seminer eğitimine ilişkin müftülükten yapılan açıklamada,
“Değerli Hacı Adaylarımız,
Hac ibadetinizi en iyi şekilde yerine getirebilmeniz için Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Remzi BİRCAN Hocamızın katılımıyla düzenleyeceğimiz eğitim seminerimize davetlisiniz” ifadeleri kullanıldı.