Diyarbakır'da “Gazze'yi unutma” pankartıyla sahaya çıktılar Diyarbakır'da “Gazze'yi unutma” pankartıyla sahaya çıktılar

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır Hevsel bahçelerinde son yıllarda sayıları artan domuz sürüleri, bahçelerde mısır ve pamuk gibi ürünleri eken çiftçilerin adeta korkulu rüyası haline geldi. Diyarbakır’da fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer’in objektifine bu kez bir çiftçinin, kendisine saldırdığı için öldürdüğü domuz takıldı. Domuzu öldüren çiftçinin astığı domuzun kafatasının büyüklüğü görenleri şaşırtıyor.

DOMUZ SALDIRISINDAN KURTULMAK İÇİN İÇİN VURDU
Tarlasında domuzlar için gece nöbet tutan bir çiftçi,  kendisine saldıran domuzdan kurtulabilmek için onu silahla öldürmek zorunda kaldı. Çiftçi, öldürdüğü domuzun kafatasını korkuluk yaparak tarlasının yakınında bir direğe astı. Domuzun büyük kafatası ve sivri uzun dişlerinin korkunç görüntüsü, görenleri hayretler içinde bırakıyor. 

“ÖLDÜRMEK ZORUNDA KALDIĞIM İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM”
Adının açıklanmasını istemeyen çiftçi, "Gece sürü halinde tarlama doğru geldiler. Sesler çıkarınca hepsi geri kaçtı ancak birisi bana doğru saldırıya geçti. Çok korktum, silahla öldürmek zorunda kaldım. Öldermezsem mutlaka beni öldürecekti. Öldürmek zorunda kaldığım için çok üzgünüm." diye konuştu. 

Tarımla uğraşan aileler, domuz sürülerinin tarlalarına zarar vermemesi için gece-gündüz nöbet tutuyor ve tarlalarında köpek bulunduruyor. Hatta bazı çiftçiler, bu yıl mısır yerine buğday ekmek zorunda kaldı.

Kaynak: Haber Merkezi