Son yedi aydır otomobil piyasasında yaşanan durgunluktan Diyarbakır’daki araç sahipleri de etkilendi. Piyasalarda binlerce araç yeni sahibini beklerken arabalara yönelik taleplerde de ciddi bir düşüş söz konusu. Peki fiyatlar ne durumda? İşte Diyarbakır araba piyasası…

Diyarbakır’da katil zanlısını dövmesi yakalattı: İfadesi pes dedirtti Diyarbakır’da katil zanlısını dövmesi yakalattı: İfadesi pes dedirtti

DİYARBAKIR’DA ARAÇLAR SATILMIYOR!
İkinci el piyasasında vatandaşlar araçlarını satmak isterken ilan sitelerinde ise ciddi bir yığılma olduğu gözler önünde. Ortalama fiyatlar 500 bin liranın üzerinde seyrederken vatandaşlar ise kredi faiz oranlarının yüksek olması sebebi ile araç alımlarını erteliyor. Peki fiyatlarda düşüş devam edecek mi?

Diyarbakır Otomobil Ikinci El
Faiz oranlarının yüksek seviyelerden seyretmesi halinde araç piyasasındaki bu durağanlığın devam etmesi bekleniyor. Otomobil satışlarında da yığılmanın süreceği tahmin edilirken fiyatların önümüzdeki süreçte daha da düşmesi tahmin edilmekte.

FİYATLAR DÜŞÜYOR
Aracını satmak isteyen bir vatandaş Mücadele’ye açıklamalar yaptı. Erkan Ç., “Aracımızı ilana koyduk. Yüksek bir fiyat talebinde bulunmuyoruz 215 bin liradan satışa koyduk ancak buna rağmen talepler oldukça düşük. 190 bin liralara kadar aracımızın fiyatını düşürmeyi düşünüyoruz” dedi.

Muhabir: Onurcan GÜLER