Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor! Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor!

Merkez Sur ilçesi tarihi Ulu Cami arkasında Çarşiya Şeviti (Yanık Çarşı) olarak bilinen çarşıda ikinci el kıyafet alım satımları yapılıyor. İkinci el çarşısı genellikle dar gelirli aileler ve işçilerin uğrak yeri oluyor. Mağazalarda satılan fiyatın 3, 4 katı altında satılan ikinci el kıyafetlere ilgi yoğun.

“İKİNCİ EL KIYAFETLERİ GENELLİKLE İŞ İÇİN ALIYORUZ”
İkinci el kıyafet almaya gelen Selim Akbacı, “Bazılarının bütçesi yetmediği için ikinci el kıyafetler almak zorunda kalıyor. Kimisi inşaat için kimisi çobanlık için kimisi hamallık için kimisi de geçimini sağlamak için alıp satıyor. Mesela çoban olan adam neden sıfır elbise alsın ki sürekli çiftlikteler. Tabi ki de sıfır elbise alıyoruz. Gün içinde bir misafirlik olsun düğün olsun oralara gitmek için sıfır elbiseyle gidiyoruz. Ama çobanlık için ikinci eli tercih ediyorlar” Diye konuştu.

“EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ”
İkinci el alım satımı yapan Fesih Kaya ise, “Zengin adam veya kadınlar ikinci el elbiselerini getiriyor. Biz kendi ekmeğimiz için alıyoruz. Cüzi bir miktarda onlardan alıp satıyoruz. Genellikle iş için alıyorlar. 30 lira 50 lira 100 lira arasında satıyoruz.” Dedi.

“HER YAŞA GÖRE UYGUN GİYSİLER VAR”
Kentin belirli yerlerinde yıllardır ikinci el giysi satan seyyar satıcıların dar gelirli vatandaşın umudu olduğuna ve olmaya da devam edeceğine vurgu yapan alandakiler, ikinci el pazarında her yaşa göre uygun giysilerin olduğunu söyledi.

Muhabir: Abdullah AKYOL