Teknolojik gelişmelerde yaşanan yenilikler eski ürünlere olduğu kadar yeni ama ikinci el olan beyaz eşya sektörünü de etkisi altına aldı. Diyarbakır’da da vatandaş yeni beyaz eşya alma hayalini ihtiyaç dahilinde bile artık ikinci el eşya ile değiştirmek istemiyor.

Diyarbakır’da döner fiyatı uçtu! Simit-ayran rağbet gördü Diyarbakır’da döner fiyatı uçtu! Simit-ayran rağbet gördü

İkinci el eşyaların garantisiz olması, bozulma olasılığının yüksek olması ve özellik kısmında çağa ayak uyduramaması gibi nedenler zaten maddi sıkıntı yaşayan vatandaşın ikinci el piyasasından hepten elini ayağını çekiyor. Eskiden kişi başına düşen gelirin fazla olması nedeniyle ikinci el eşyayı kullanır bozulduğunda da değerlendiririm diyen vatandaş artık uzun süre garanti kapsamında kullanabileceği ürünlere yönelme arayışında.

Belirtilen nedenler sonucu Diyarbakır’da ikinci el eşya piyasası son zamanların en durgun dönemlerini yaşıyor. Kullanılmış beyaz eşya ve mobilya fiyatlarının sıfır eşyalara göre 4 kat daha ucuz olması bile vatandaşın ikinci el eşyaya olan ilgisini arttıramıyor. Esnaflar ise bu durgun dönemin nedenini artan enflasyonla birlikte düşen ekonomiye bağlıyor.

Muhabir: Gurbet İpek