15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen panelde Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yardımeden’in yaptığı açılış konuşmasında “Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak Ülkemiz ve Diyarbakır sanayisinin gelişmesine katkı sunma çabalarımız; Diyarbakır Sanayi Temsilcileriyle işbirliği içerisinde gerek etkinlik gerekse de işbirliği protokolleri imzalamaktayız. Sektöre ara eleman yetiştirdiğimiz ve birçok alanda sektörün eleman ihtiyacı karşılamaktayız. Bugün burada Diyarbakır sanayisinin güzide temsilcilerini ağırlamaktan Okulumuz adına kendilerine teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ilk kadın Dekanı ve Dicle Üniversitesi Kadın ve Toplum Sorunları Araştırma Merkezi (DÜKSAM) Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman da, “DÜKSAM olarak Üniversitemiz kız öğrencilerine yönelik olarak projeler yapıyoruz. Merkez olarak geçen sene “Kadın Sorunları Çalıştayı” düzenledik. Bir kadın olarak bu paneli önemsiyorum. Mermer sektörünün çalışma koşulları nedeniyle erkek yönetici ve çalışanın ağırlıkta olduğunu biliyordum. Kadın ve Mermer kavramlarının yan yana gelmesi çok hoşuma gitti. Konuklarımızın kadın olması ayrıca beni mutlu etti. Hayatın birçok alanında kadınların yer alması gerektiğini benimsiyorum” diye konuştu.
Panelin Moderatörlüğünü yapan Öğr. Gör. Tahir Dilekçi ise, “Güçlü bir geleceğin temellerinin atıldığı bugünlerde Türkiye Yüzyılında “Ekonomik ve Ahlaki değerlerin önem kazanması gerekir. Kadına şiddet, istismar ve cinayetlerin son bulacağına inancım tamdır. Bu bağlamda; güçlü ve ihtişamlı bir geleceğin mimarı olan değerli kadın konuklarımızın Diyarbakır'da bir meşale yatıklarını görüyorum” diye konuştu.
Panelde ayrıca Seda Berekatoğlu “Bir Madencinin Hikayesi”, Tuğba Işıl Bekçibaşı ”Öğrencilikten Mühendisliğe Kadın” ve Arş. gör. Dr. Sümeyra Cevheroğlu Çıra “Kadının Akademik Yönü” başlıklı sunum yaptı.