Olay, 23 Haziran’da Merkez Bağlar ilçesine bağlı 5 Nisan Mahallesi’nde 798'inci Sokak'ta meydana geldi. Mehmet Demirhan, 6 yıl dini nikahla yaşadığı 1 çocuk annesi Hilal Kar'ı, ayrıldıktan 1 yıl sonra sokakta yürürken arkasından yaklaşıp tabancayla vurdu. Hilal Kar’ı ateşli silahla katleden Mehmet Demirhan, aylar sonra 3 Ekim’de Sur ilçesi tarihi On Gözlü yakınlarında bir barakada yakalandı. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından ertesi gün adliyeye getirilen Demirhan, savcılık sorgusundan sonra “Kadına karşı kasten öldürme” suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakimlik ifadesinin ardından aynı suçtan da tutuklandı.

Diyarbakır Kadın Hilal Kar Saldırı

KİMLİK ÇIKMADI, KOLUNDAKİ DÖVMEDEN TESPİT EDİLDİ 
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay sonrası yakalanmamak için sürekli yer değiştiren şüpheli Mehmet Demirhan’ın, Sur ilçesi kırsalında olduğunu tespit etti. Şüphelinin olaydan sonra kılık değiştirdiği, sürekli şapka taktığı ve günlük hayatında bisiklet kullanarak dikkat çekmemeye çalıştığı belirlendi.

Diyarbakır’da araç hurdaya döndü: Anne ve 2 çocuğu yaralandı Diyarbakır’da araç hurdaya döndü: Anne ve 2 çocuğu yaralandı

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: PİŞMAN DEĞİLİM
Mehmet Demirhan’ın hakimlikteki ifadesinde, “Bu hususta ayrıntılı olarak ifademi vermiştim, o ifademi tekrar ederim. Bu beyanları hiçbir baskı altında kalmadan kendi özgür irademle verdim. Yaptığımdan dolayı pişman değilim, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı, hakimliğiniz aksi kanaatteyse adli kontrol hükümlerinin uygulanarak serbest bırakılmayı talep ederim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA, MA