Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan cep telefon satıcılarında bulunan kırılmaz cam fiyatları şaşırttı. Telefonun camı kırılmasın diye kırılmaz cam almak isteyen vatandaşlara farklı seçenekler sunan telefoncular kalitesine göre fiyatlar sunuyor. 

Diyarbakır’da azmin hikayesi: Engelli vatandaş simit satarak 5 kardeşini okutuyor Diyarbakır’da azmin hikayesi: Engelli vatandaş simit satarak 5 kardeşini okutuyor

VATANDAŞ HAYALET EKRAN TERCİH EDİYOR 
Diyarbakır’da kırılmaz cam fiyatları 30 liradan başlarken, hayalet ekran diye tabir edilenler ise 400 liraya kadar satışı yapılıyor. Fiyat farkı hakkında bilgi veren bir telefoncu şöyle konuştu: "Kırılmaz camlarımız kampanyada olduğu için 30 TL'den satıyoruz. Hayalet ekranlar ise 80 liradan başlayıp 400 liraya kadar çıkabiliyor. Bunun dışında da serbest piyasa olduğundan dolayı herkes istediği fiyata satabilir. Vatandaşın zevkine kalmış bir şey. Ama genel olarak vatandaşlar hayalet ekranı tercih ediyor."

HAYALET CAM EKRAN
Hayalet cam ekran için şeffaf yapılı, dayanıklı, ekranı tamamen kaplayan ve gizlilik filtresine sahip telefon yüzeylerine takılan bir koruyucu denebilir. Cam son derece ince bir yapıya sahiptir. Telefonda herhangi bir renk değişimi gözlemlenmez.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL