Merkez Sur İlçesi İskender Paşa Mahallesi’nde bulunan ve 8 mahallenin ortak kullandığı İskender Paşa Aile Sağlık Ocağı hasarlı olmadığı halde yıkım kararı verilmişti. Vatandaşlar yıkıma tepki gösterirken, Sağlık Müdürlüğünden konuya ilişkin açıklama gelmişti.

Diyarbakır emniyeti, çocuklara hayvan sevgisi aşıladı! Diyarbakır emniyeti, çocuklara hayvan sevgisi aşıladı!

MÜJDELİ HABER MAHALLELİYİ SEVİNDİRDİ
6 Şubat Maraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da birçok bina yıkılırken birçok binada ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı alındı. Sur ilçesinde bulunan İskender Paşa Aile Sağlık Ocağı ise deprem yönetmeliğine uygun olmaması ve güçlendirilmesinin gerektiği tespit edilmiş ancak güçlendirme çalışmasının maliyeti yüksek olduğu için yıkım kararı alınmıştı. Şubat ayından beri kapalı olan sağlık ocağı mahalledeki vatandaşları mağdur etmişti.

MAHALLELİLER YENİ SAĞLIK OCAKLARINA KAVUŞUYOR
Mağdur olan 8 mahalle yeni sağlık ocaklarına kavuşuyor. Kapanan sağlık ocağının hemen yakınlarında bulunan Cami Nebi Mahallesi Eğri Sokak güzerhagındaki yeni açılacak Sur İskenderpaşa Aile Sağlığı Merkezi Kurban Bayramı’ndan sonra yani 24 Haziran’da açılacağı söylendi. Mahalleliler bu duruma bir hayli sevindi. Sağlık Ocakları kapanan mahalleliler bir süredir Melik Ahmet Caddesi güzergahında bulunan sağlık ocağına gidiyorlardı.

Muhabir: Abdullah AKYOL