Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi 263. Sokakta oturan 85 yaşındaki Esma Umar evinin karşısında bulunan metruk evin yıkılması için gözyaşları içinde Büyükşehir Belediyesine seslendi. 

ÇÖP DOLU METRUK EV YAŞLI VATANDAŞLARI HASTA EDİYOR
Kaynartepe mahallesinde onlarca metruk evler yıkılmayı bekliyor. 263. Sokak No 30 olan evin 2 yıldır çöplerle dolu olduğu görüldü. Mahalleliler çöp dolu evin koku verdiğini birçok yaşlı insanı ise hasta ettiğini öne sürdü.

METRUK EVLER UYUŞTURUCULARIN MESKENİ HALİNE GELDİ
Kaynartepe mahallesi içerisinde birçok ev kullanılamaz hale gelmiş durumda. Boş evler ise madde kullanıcıların ve bağımlıların meskeni haline geldi. Bu durumdan mahalleliler şikayetçi. Akşam olmadan herkes evlerine girmek zorunda kalıyor. Her gece madde bağımlıları evlere girerek yan binada oturan vatandaşları rahatsız ediyor.

Diyarbakır’daki kadınlar asırlık geleneği sürdürüyor Diyarbakır’daki kadınlar asırlık geleneği sürdürüyor

GÖZYAŞLARI İÇİNDE BÜYÜKŞEHİRE SESLENDİ “BU EVİ ACİLEN YIKIN”
Mücadele’ye konuşan 30 No’lu metruk evin karşında yani No 28’de oturan 85 yaşlarındaki hasta kadın Esma Umar, “2 yıldır bu ev terkedilmiş durumda. Ev sahipleri evi öylece bırakıp gittiler. Kimin çöpü varsa buraya atıyor. Ben yaşlı ve hasta bir kadınım. Evimin önünde oturamıyorum. Evin içerisi çöplerle dolu. 2 katıda ful çöp. Akşam alkol kullananlar uyuşturucu kullananlar hepsi buraya geliyor. Lütfen Allah için bize yardım edin. Mahalleli akşam çocuklarını dışarı çıkaramıyor. 7/24 gözümüz çocukların üzerinde. 2 torunum var. Babaları hapiste. Onlara ben bakıyorum. Eşi gün için evde değil çalışıyor. Ben hasta halimle onlara bakmak zorundayım başka çaremiz yok. Ben kimseden yardım istemiyorum. Tek derdim bu evin yıkılıp çöplerin temizlenmesi. Buradan Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum. Allah rızası için artık gelin bu evi yıkın. Bu kokudan dolayı bende bir sürü hastalık çıkmış durumda. Her gün hastaneye gidiyorum. Akşamları kokuyu yatıştırmak için klimayı açmak zorunda kalıyoruz. Bu yüzdende elektrik parası 2 bin liranın üzerinde geliyor. Ben sadece 4 bin lira maaş alıyorum. Kıt kanaat geçiniyoruz. Yetkililer bir an önce gelsin bu evi yıksın” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL