Diyarbakır’da DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin düzenlemiş olduğu Dünya Barış Günü buluşması mitingi 1 Eylül saat 17:00'de Yenişehir ilçesi Ofis Azc Plaza önünde başlayacak yürüyüşle Dağkapı Meydanı’nda yapılacak.

Dünya'da gerçekleşen yıkım, savaş ve tecritlere karşı insanlığın birleşmesi gerektiğinin vurgulandığı bildiri metninde Diyarbakır'daki tüm vatandaşlar 1 Eylül Dünya Barış Gününe davet edildi. Düzenlenen etkinliğin amaç kısmında; "Tüm insanlığın sesi olma yolunda savaşa, sömürüye, işgale ve tecrite karşı buluşan kalabalığın Dağkapı Meydanı'na tüm halklar için yürüyüşünün gerçekleşmesi" vurgulanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir, Çınar'daki çocuklar için harekete geçti! Diyarbakır Büyükşehir, Çınar'daki çocuklar için harekete geçti!

"ÖZGÜR FİLİSTİN BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM HALKLARIN SESİ OLACAĞİZ"
Başta özgür Filistin halkının sesi olmak üzere tüm halkların sesi olmaya çalıştığının vurgulandığı çağrı metninde DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi sosyal farkındalık oluşturmak için broşür dağıtımını gerçekleştirdi. Dağıtılan bröşürlerde Kürtçe ve Türkçe dilli olmak üzere iki taraflı çağrı metni yer aldı.

Muhabir: Gurbet İpek