Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo’nun soru önergesi şöyle: “Aşağıdaki sorularımın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Anayasanın 98 ve İç Tüzüğün 96. ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 

Çevre illerde kimi branşların, ekipmanların yahut ilgili uzmanlığa sahip sağlık çalışanlarının bulunmamasından ötürü bölgesel ölçekte hizmet veren Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde kimi branşlarda ve özellikle de radyolojide hastalara ancak aylar sonrasına randevu verildiğine ilişkin şikayetler almaktayız. Konu hakkında görüşüne başvurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nin gerek personel kaynağının ve gerekse de ekipmanlarının yetersiz olduğu bilgisini paylaşmışlardır.

Bu bağlamda:

1) Bakanlığın 2017 yılında “Erken Teşhis Hayat Kurtarır, Yarına Bırakma” sloganıyla startını verdiği erken teşhis için görüntüleme taraması halk sağlığı için önemini yitirmiş midir?

2) Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde randevu talepleri 10 gün üstü sonrasına verilen branş ve bölümler hangileridir?

3) Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde personel ve ekipman ihtiyaç analizi yapılmış mıdır? Personel ve ekipman ihtiyacı bulunmakta mıdır?

4) Bakanlık bünyesinde çalışan tabip ve uzman tabip, ebe, hemşire, tıbbi laboratuvar teknisyeni, tıbbı laboratuvar ve patoloji teknikeri, tıbbi görüntüleme teknikeri/teknisyeni, mamografi teknikeri gibi sağlık çalışanlarının aylık normal mesai saati/süresi ne kadardır?

5) Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde son altı ay içinde mesai dışı ek ödeme alan personelin branşlara ayrıştırılmış sayısı kaçtır?”

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi