Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar" Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar"

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde mesleğin son kişileri Daktilocular yani asıl adıyla Arzuhalciler haftanın 5 günü adliye karşısında yıllardan beridir geçimini sağlıyorlar.

Yaz ve kış aylarında zorluk çeken Arzuhalciler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yer talep etti. Mesleğin son kişileri olan ve bu mesleğin tarihe karışmaması adına yardım talebinde bulundular. Diyarbakır Adliyesi karşısında 7 Arzuhalciler yıllardan beridir yerlerinden ayrılmadı. Özellikle kış aylarında soğuktan dolayı zorluk çeken Arzuhalciler kendilerine özel bir yer yapılamasını istiyor. 

DİĞER ŞEHİRLERİ ÖRNEK GÖSTERDİLER
Diğer şehirlerde Arzuhalcilerin daha iyi koşullara sahip olduklarını söyleyen mesleğin son kişileri aynı şeylerin onlara da uygulanmasını belediyenin onlara sahip çıkmaları gerektiğini belirttiler.

30 YILDIR DAKTİLOSUNU YANINDAN AYIRMADI
Diyarbakır Adliyesi önünde 30 yıla aşkın daktilosu ile ücret karşılığında, dilekçe veya mektup yazan Arzuhalci Şeref amca 62 yıllık ömründe, ömrünün yarısını daktiloya basarak geçirdi. Şeref amca 1977 yılında liseden mezun olduktan sonra Yabancı Dil Meslek Yüksekokulunu bitirdi. Üniversite zamanlarından sonra Arzuhalci mesleğine yönelen Şeref amca tam 30 yıldır daktilosunu yanından ayırmadı. Dilekçeyi 100 lira karşılığında çıkaran Şeref Amca dilekçe çıkaran kişilerin çoğu genellikle boşanma davası olduğunu söyledi.

Muhabir: Abdullah AKYOL