Diyarbakır’da adete hafıza konumunda da olan Yenişehir ilçesindeki Dağkapı Meydanı’nda (Şeyh Said) uzun yıllardır beklenen çalışma henüz başlamazken, halka meydana ne yapılması konusunda mikrofon uzattık. Vatandaşlardan farklı farklı cevaplar geldi. Peki vatandaşların talepleri hangi yöndeydi? 

Diyarbakır’da bu meyvenin tanesi 80 lira! Diyarbakır’da bu meyvenin tanesi 80 lira!

İşte Mücadele mikrofonuna gelen cevaplar…

“ESKİ HALİ DAHA GÜZELDİ”
Eski halinin daha güzel olduğunu söyleyen bir vatandaş; “Burası daha önceden Parktı. Eskiden vatandaşlar gelip oturuyordu. Şimdi meydan boş kaldı. Bu şekil yaptılar kimse fayda görmedi. Eski hali daha güzeldi daha serindi” Diye konuştu.

Dağkapı Şeyh Said Meydanı Sur Yenişehir Trafik Araç Diyarbakır

“MEYDANA SULAK ALAN YAPILSIN”
Güzel geniş bir meydan olduğunu söyleyen bir vatandaş gölgelik alanların meydanın kenarlarına konulması ve temizlik bakımından biraz daha bakıma ihtiyaç duyulduğunu söylerken, bir vatandaş ise Diyarbakır sıcağının kavurucu olmasından dolayı sulak alan veya küçük bir gölet yapılmasını istedi.

‘Dağkapı Meydanı Projesi’ ne oldu

DAĞKAPI PROJESİNE NE OLDU?
Öte yandan Dağkapı Meydanı’nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un sözünü verdiği yıkılan surların yeniden yapılması, yeraltı çarşısı ve Dilan Sineması’nı kapsayan “Dağkapı Meydanı Yenileme Projesi"ne ilişkin henüz bir adım atılmadı. 

Öte yandan Dağkapı Meydanı'nın kaderine terkedildiği, çöplerin toplanmadığı ve birçok alanda yıkıntıların olduğu görülüyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL